Over Grace Meurkes

Ik ben Grace Meurkes, samen met mijn partner zijn we ouders van drie volwassenen kinderen. Mijn passie voor ouders begeleiden in het opvoeden van hun kinderen bracht mij naar vele verschillende organisaties waar ik werkte met ouders en kinderen. Empatisch, speels en met humor en passie heb ik in veel organisaties ervaringen opgedaan.

Mijn praktijk in Arnhem bestaat nu ruim 16 jaar. Mijn visie heeft zich in de afgelopen jaren mee ontwikkeld. Opvoeden van kinderen is best een bijzonder vak. Als ouder wil jij het beste voor je kind en geef jij dat wat jij je kind kunt geven. Alles wat jij leerde van jouw ouders en je eigen ervaringen in het leven komen terug in de opvoeding van jouw eigen kinderen. Zijn er gebeurtenissen die niet helemaal goed zijn verwerkt, dan kunnen kinderen dat “spiegelen” in hun gedrag. Dat kan zich uiten in gedrag waar je je als ouder zorgen om maakt of waaraan je je ergert.

In de afgelopen jaren heb ik ervaren dat wanneer ik ouders begeleid, door middel van gesprekken of een individuele familieopstelling, hun kinderen niet of veel minder lang in therapie hoeven. Dat is voor mij de reden om nu in mijn praktijk meer aandacht te gaan besteden aan ouderbegeleiding op maat.

In mijn praktijk in Arnhem creëer ik een veilige bedding waarin zichtbaar kan worden wat gezien wil worden. Opgeleid door verschillende instituten en opstellers, laat ik mij zich het inspireren door mijn opleiders Marianne Langemeijer van opleidingsinstituut Kwaliteitsopvoeding en Elmer Hendrix. Elmer, van het instituut voor systemisch werk, is onder andere bekend door zijn boeken “Zinnen die de Ziel raken en “Tao en de kunst van familieopstellingen.” Hij is de opleider van Els van Steijn, coach en opsteller, die de bestseller “de Fontein” schreef. De werkwijze van mij is nauw verbonden met de werkwijze van hen.

Mijn CV

2022 Start: Opleiding Familie Opstellingen
2021 Opleiding: Trauma, hechting en lichaamsgericht werken afgerond
2020 Opleiding: Systemisch werken in de klas afgerond
2019 Cursus EFT voor kinderen
2018 Opleiding Medische Hypnotherapie voor Kinderen afgerond.
2016 Opleiding “Opvoedopstellingen” afgerond.
2016 GroepsGeluk coach voor op scholen
2015 EMDR diploma behaald
2014 Write Junior UVA certificaat behaald
2014 Diploma Supervisor GZ behaald
2013 Europees Certificaat Psychotherapie behaald.
2009-2010 Masterclass Integratieve Kindertherapie aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie (NAP) in Amsterdam
2005-2009 Vierjarige Opleiding Integratieve Kindertherapie aan het Nederlandse Academie voor Psychotherapie.
2003-2004 Opleiding: Coachen voor leidinggevende.
1995-1997 Opleiding Psychodiagnostiek aan de Saxion Hogeschool Deventer
1988-1992 HBO-ortho-agogisch werk

Wil je meer informatie over mij of een afspraak maken? Dan kun je me gerust bellen, mailen of gebruik maken van het contactformulier.