Integratieve kindertherapie

Je wilt je kind gelukkig zien! Wanneer je ziet dat je kind thuis anders doet dan normaal of je kind geeft zelf aan dat het een probleem heeft, ga je als ouders je zorgen maken. Verontrustende ouders kunnen hun kind aanmelden voor integratieve kindertherapie. Deze vorm van therapie is een kortdurende kindgerichte therapie voor kinderen tussen de 3 en 12 jaar. Deze therapie kan zo kortdurend zijn (maximaal 15 sessies), omdat kinderen de kans krijgen om hun eigen deskundigheid in te zetten en samen met de ouders hun problemen op te lossen.

Wat is integratieve kindertherapie?

Integratieve kindertherapie is een kortdurende, maar zeer effectieve therapie voor kinderen van 3 t/m 12 jaar. De therapie richt zich op de binnenwereld van het kind, de relatie binnen het gezin en de relaties met de ‘buitenwereld’ zoals schoolvrienden en -vriendinnen. Het beste uit de verschillende therapiestromingen zijn geïntegreerd in deze therapie. In integratieve kindertherapie staat het kind centraal, want ieder kind is uniek. Ieder kind heeft recht op een behandeling die specifiek op zijn of haar mogelijkheden is gericht.

Aan de hand van verschillende spel- en/of gesprekstechnieken kom ik erachter wat het probleem is, waar het kind last van heeft, en hoe hij of zij daarmee omgaat. Spelenderwijs laat ik het kind kennis maken met verschillende oplossingen. Ieder kind is uniek, iedere aanpak is daarom ook uniek.

Waarom kindertherapie?

Wanneer er op jonge leeftijd problemen zijn die niet worden opgelost, kunnen deze op latere leeftijd alleen maar groter worden. Bijvoorbeeld wanneer het kind in de pubertijd zit of zelfs volwassen is. Dankzij integratieve kindertherapie kan er een oplossing worden gevonden voor het probleem. Dit voorkomt onnodig lijden in de toekomst.

Een ander voordeel van kindertherapie is dat kinderen over het algemeen therapie leuk vinden. Er wordt op een speelse en interactieve manier hulp geboden.

Voor wie is integratieve kindertherapie?

Integratieve kindertherapie is geschikt voor kinderen tussen de 3 en 12 jaar die aangeven een probleem te hebben of zich anders gedragen dan andere kinderen van die leeftijd. Soms is het als ouder lastig om erachter te komen waar je kind last van heeft. Dan is het ook moeilijk om hem of haar te helpen. In dat geval help ik je graag in mijn praktijk en komen we samen met het kind tot een oplossing.

Lees op de pagina kindertherapie meer over voor wie kindertherapie is en bij welke klachten je je kind kunt aanmelden.

Lees hier meer over mijn werkwijze kindertherapie.

Wil je meer informatie over integratieve kindertherapie of een afspraak maken? Dan kun je me gerust bellen, mailen of gebruik maken van het contactformulier.