Ouderbegeleiding

Opvoeden is niet altijd even makkelijk. Je begrijpt niet waarom een kind doet zoals die doet, je neemt het jezelf weer eens kwalijk dat je de rust niet kon bewaren, je bent uitgevallen tegen je kind. Je zou willen dat er iemand is die je praktische tips kan geven zonder dat je het gevoel hebt dat je het niet goed doet als ouder. Iemand die zelf kinderen heeft, je worsteling herkent. Dan is ouderbegeleiding wellicht iets voor je.

Je gaat samen met mij in gesprek om te onderzoeken waarom het gedrag van je kind je zo raakt en je krijgt praktische handvatten om mee aan de slag te gaan. Het resultaat is:

  • Je boodschap komt over.
  • Je geeft je grenzen aan.
  • Als je ‘nee/ ja’ zegt, is dat een ‘nee/ja’.
  • Je krijgt meer plezier in het opvoeden.

Ouderbegeleiding bij of na het scheiden

Ouders die hulp willen bij het of na het scheiden kunnen zich ook aanmelden. Voor elk traject met ouders die gaan scheiden of zijn gescheiden is er een aanpak op maat. Eventueel in samenwerking met collega’s uit het therapeutenhuis.

Opvoedopstellingen

Heb je als ouders alles al geprobeerd en ondanks alle opvoedtips en opvoedadviezen blijft het opvoedvraagstuk bestaan? Je hebt alle liefde die je als ouder in je hebt ingezet om het vraagstuk waarmee je worstelt op te lossen en toch gaat dit niet lukken. Dan kun je je als ouder aanmelden om te onderzoeken of er iets speelt in de onderliggende dynamiek van het gezin. Dit kunnen we doen door middel van een familieopstelling (ook wel opvoedopstelling genoemd). Via jou als ouder kijken we naar wat er voor jou en voor je kind op een diepere laag speelt. Zo weet je wat jij nodig hebt en wat je kind nodig heeft.

Lees meer over de familieopstellingen.

Wil je meer informatie over ouderbegeleiding of een afspraak maken? Dan kun je me gerust bellen, mailen of gebruik maken van het contactformulier.